En väl utvecklad & bearbetad process grundad 1985

LTP’s Process, som grundades redan 1985 av det franska företaget LTP (La Tôlerie Plastique) i Normandie, är en teknik som till stor del liknar den traditionella plåt bockningen. Sedan starten har tekniken utvecklats och förfinats över åren. Idag är tekniken väl beprövad och utvecklad. Med en årlig produktion av över 200 000 kapslingar.

En kapsling blir till. Dessa processer och produktionssteg utförs i vår fabrik i Frankrike.

  • Kapslingen ritas upp i samråd med er. Vi konstruerar kapslingen i elementära delar för att bli så produktions effektiv som möjligt.
  • Varje del fräses ut från plangjutna plastskivor. Urfräsning för håltagningar, displayer, keypads mm sker även i första steget.
  • Delarna bockas i våra egenutvecklade maskiner. All formning sker utan specifika verktyg framtagna för kapslingen. (Ingen verktygskostnad)
  • Därefter monteras delarna genom limmas sedan med ett starkt lim, vilket skapar en kapsling kvalitet som är jämförbar med en homogen formsprutning.
  • Den färdiga kapslingen utrustas med skruvtorn, pressmuttrar, monteringsdetaljer, självhäftande gummifötter, lås, handtag, gångjärn, fönster. Det som behövs för just er kapsling.
  • Sista steget är lackering, varnish och tryck. Allt utförs In-House. Vi har flertalet olika lacker, trycktekniker och kan även applicera en invändig EMC skärmning.
process

Tekniken utan formverktyg "no-mould"

Denna unika "no-mould" -process är den mest effektiva tekniken för små till medelstora produktionsserie. Den slutliga kvaliteten blir väldigt hög och ligger i paritet med formsprutning.

Hela design- och tillverkningsprocessen är ISO-certifierad.

LTPCASE Certifiering

ISO-9001